четвртак, 18. април 2013.

Глас Истине

    Епископ Василије Качавенда
Глас Истине је блог на којем ће се износити Истина у вези епископа Василија Качавенде изложеног прогону и нападима екуменистичког лобија и муслиманско хрватских шовиниста.Кривица еп Василија огледа се у  верном  служењу Богу и народу !

Господ нека нам суди

Неистине о преосвећеном епископу зворничко-тузланском Г. Василију (Качавенди) највише су, изгледа, окупирале пажњу сарајевских квази-интелектуалаца, такозваних слободних мислилаца, људи са умишљеним ауторитетом који им сам по себи дозвољава да износе ставове који су блиски свему изузев истини.

У данашњим издањима сарајевских дневних новина, изашли су текстови који махом говоре о богатству владике Василија. Да није тужно, вјероватно бисмо се могли и насмијати обиму изнијетог незнања. Сваки иоле вјерујући Хришћанин познаје да су Владике првенствено монаси и да самим тим у свом имовинском картону немају апсолутно ништа. Тако је и са владиком Василијем.

Ако је неко вођен логиком да је владичански двор у Бијељини приватна својина владике Василија, онда би, судећи по тој логици, владици припадали сви манастири и све цркве које је у току свог вишедеценијског рада подигао и успоставио. Сулудо је објашњавати било коме да се ради о имовини Српске Православне Цркве али прилике су такве да се то на сваком мјесту мора истаћи.

У исто вријеме, сарајевски слободоумни аналитичари никако да погледају у своје двориште. Уколико би се дрзнули и само на третунак подигли главу према Ковачима, угледали би како се гради импозантан објекат исламске заједнице у коме ће бити смјештена резиденција рејс-ул-улеме. Наравно, зашто би било коме било чудно што се гради такав објекат?! Рејсу је потребна зграда у којој ће живјети и обављати своје активности.

Међутим, треба се надати да ће добронамјерни људи схватити да тај објекат својом грандиозношћу не само да одудара од архитектуре главног града као и кварта у коме се подиже, него чак сувише асоцира на модерне грађевине из Уједињених Арапских Емирата. Цијена изградње оваквог објекта се вјероватно може поредити са његовим габаритима а о цијени ентеријера се само може претпостављати. Међутим, и поред свега тога, интелектуалци се не питају због чега је луксуз тога обима потребан институцији рејса. (макета објекта се види на насловној фотографији)

Било би занимљиво када би се исти анализатори догађаја, посветили своме животу, како би га привели к познању добра, јер у временима зала врагови лако заводе ослабљену душу човјечију и воде је сасвим погрешним путем. Истина је да неки од њих његују различите култове, којих се, Богу се молећи, требамо клонити. У оваквим ситуацијама, потребно је само погледати њихове медијске наступе, (не)знање којим се служе када се супротстављају некоме али и животне склоности па тек онда доносити било какве закључке.

Нека нам Господ подари мира и здравља, а истина ће, свакако, доћи.

 





са израженим болом насупрот борби коју водимо за Истину и правду пратимо сва дешавања око Косова  и цјелокупну трговину политичких хоштаплера Србије , наш став је јасан :

11. марта 2013 еп Василије при сусрету са предстваницима Косовскијех Срба !

„Велики терет је на плећима српског народа на Косову и Метохији. Њихову муку поред Господа Бога само они сами најбоље знају. Ми можемо донекле да је осјетимо али никада као они и зато су они истински хероји данашњице“, истакао је владика Василије и додао: “Само слога Србина спасава, ријечи су нашег свеоца светога Саве. Ништа нам више од тога не треба ако смо уз Бога и ако се уздамо у милост, помоћ и заштиту Његову. Разједињени осуђени смо на пропаст и то не само на Косову и Метохији него на било ком мјесту на свијету. Ако изгубимо Косово и Метохију изгубили смо име и лични идентитет који нам предадоше свети оци наши у наслеђе“.
Његово Преосвештенство је изразио спремност да посјети народ на Косову и Метохији.
сајт еп зв.тузланске

Нема коментара:

Постави коментар