недеља, 28. април 2013.

Новинарима и пискаралима.де





Ових дана на лик и дјело епископа Василија обрушио се интернет портал „novinar.de“. Штавише, екипа која води овај портал, крајње дегутантним и непојмљиво омаловажавајућим коментарима, наклоњеним ставу гонитеља, без упоришта у ономе што представља реалност, отреситим начином изражавања коментарисала је објаве „Гласа Истине – владика Василије“.

Да се разумијемо, поменути интернет портал још од почетка напада на преосвећеног епископа Василија, наступио је крајње једностраним и апсолутно ратоборним ставом усмјереним против јединства наше Свете Цркве, објављујући текстове „Исповијест Качавендиног монаха: Педофилија и разврат“ аутора извјесног Вука Бачановића, те „Луксуз не приличи владикама“ аутора извјесног Жељка Жугића-Которанина.
Поред тога, као „релевантног“ саговорника, овај интернет портал позива самозваног социолога религије Мирка Ђорђевића који је истини за вољу професор књижевности у пензији, а којем је, узгред речено, веома адекватан одговор упутио уважени свештеник Велибор Џомић те се из тог разлога нећемо бавити проблематиком његових анализа.
За разлику од наведених, Његово преосвештенство, умировљени епископ зворничко-тузлански Г. Василије, током више деценија, исцрпно је радио, па ако хоћете и дан данас ради искључиво и искључиво на јединству наше Свете Цркве. Сасвим је јасно да људи о којима овдје пишемо не познају сјај и раскош богопознања цркве краља Драгутина – највећег задужбинара у Епархији зворничко-тузланској, те се самим тим од њих не може очекивати да схвате суштину сјаја и раскоши цркве коју је у овој, многострадалној епархији, водио владика Василије.
Вођени овом чињеницом, коју ће подржати сваки иоле освијешћен човјек, сада, свагда и увијек ћемо настојати да елиминишемо све коментаре који залазе у наш медијски простор а који истовремено превазилазе границу не само непоштовања, него и оне стране разума од које се сви у нормалним условима настојимо удаљити.
Уредништво “Глас Истине – владика Василије”

Нема коментара:

Постави коментар